Погват болници и лекари за фалшиви COVID-сертификати

Новините

16-11-2021, 18:01

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Създава се работна група под ръководството на главния секретар на Министерството на вътрешните работи главен комисар Петър Тодоров, която да следи и координира действията срещу издаването на фалшиви сертификати.

Това решение е взето по време на среща днес, организирана по инициатива на министъра на здравеопазването. На нея вицепремиерът и министър на вътрешните работи Бойко Рашков, председателят на ДАНС Пламен Тончев, директорът на ГДБОП гл. комисар Калин Стоянов, главният секретар на МВР гл. комисар Петър Тодоров, подуправителят на НЗОК д-р Йорданка Пенкова, както и Ивайло Филипов – директор на „Информационно обслужване“ АД са обсъдили съвместни действия за установяване на лица, издаващи фалшиви сертификати за COVID-19.

Взето е решение за създаване на работна група под ръководството на главния секретар на МВР, която да координира действията и обмена на информация между отделните ведомства и организации, с оглед улесняване на идентификацията на лечебни заведения и медицински лица, за които има обосновано предположение, че издават фалшиви сертификати и към които да бъдат приложени специални средства и методи за доказване на деянието.

Изпълнението на решението започва незабавно, съобщиха от здравното министерство.Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)