Задържаха криминално проявен, задигнал 100 000 лева от частен дом във Варна

Крими

16-11-2021, 17:51

Снимка:

Снимка: МВР

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Разследването продължило около 2 месеца

След разследване, продължило в рамките на около два месеца, криминалисти от ОДМВР-Варна разкриха извършителя на кражба на сумата от 100 000 евро. При специализирана полицейска операция, предприета на територията на Суворово и Вълчи дол, бе задържан 44-годишен мъж, рецидивист, жител на първия град. По първоначална информация, мъжът е криминално регистриран с множество извършени от него кражби и осъждан. Спрямо него е образувано досъдебно производство за извършен преди няколко месеца взлом на каса в частен дом във Варна и отнета значителна сума пари.

В хода на проведените оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е установена самоличността на мъжа от активния криминален контингент на областния град, който към момента е в изпитателен срок по наложена му условна присъда за две предишни кражби в особено големи размери.

Действията по разследването и всички материали по случая са докладвани на прокуратурата, като предстои повдигане на обвинение и определяне на мярка за неотклонение, съобщават от пресцентъра на полицията.