Червената шапчица и Принцеса Тиквичка канят децата в Кукления театър

Варна Лайф

13-11-2021, 09:30

Снимка:

Снимка: Държавен куклен театър Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Началните часове на представленията са 11 и 12 часа

По две представления на откритата и закритата зала са планирали за тази събота и неделя от екипа на Държавен куклен театър - Варна за най-малките си почитатели.

В събота от 11 часа на закритата сцена започва спектакълът "Червената шапчица". Някои от най-популярните приказни герои от „Червената шапчица“ на Шарл Перо, се срещат в гората, но не за да се надхитряват и да си правят пакости, а за да станат приятели. Към играта ги примамват трите палави елфчета, които живеят във всяко детско въображение. И приключението започва – от първата среща на Червената шапчица с Вълка по пътя към къщичката на добрата ѝ баба. А как завършва тази история, разказана с много смях, доброта, музика и песни, ще разберете, ако я преживеете заедно с героите от детската приказка.

Спектакълът е отличен с награда на публиката от Международния куклено-театрален фестивал „Лято, кукли и приятели” – Велико Търново, 2019г.

Сценарий и постановка: Стоян Стоянов; сценография и кукли: Адриана Добрева; композитор: Иван Кръстев; текст на песните: Вера Стойкова; в ролите: Мария Томова, Гергана Господинова, Иван Шумаров.

На откритата сцена, в събота от 12 часа ще бъде представен най-новият спектакъл на Варненският куклен театър - "Принцеса Тиквичка и и принц Кратунчо в царството на есента".

В неделя от 11 часа малките ценители могат да се насладят на спектакъла "Под гъбката" на закритата сцена. Слънчева и Дъждовен непрекъснато спорят кой е по-важен – Слънцето или Облачето, за цветята и децата. Дори полянката са разделили на две – слънчева и дъждовна. На полянката на Слънчева е весело, цъфтят цветя, животинките пеят и танцуват, но на полянката на Дъждовен има гъбка , под която подслон от дъжда и приятел могат да намерят – малкото охлювче, пеперудката игрива, вечно подскачащото гардже, страхливото зайче, хитрата лисана, глупавия вълк и голямата мецана.
А колко животинки могат да се скрият под една гъбка?
И как се побират?

Спектакълът на Бианка Бенковска е по приказката на В. Сутеев, сценография – Теменуга Станчева, музикално оформление – Светла Василева. В ролите са Веселина Калчева и Иван Шумаров.

И в неделя от 12 часа на откритата сцена ще бъде представен спектакълът "Принцеса Тиквичка и принц Кратунчо в царството на есента".

В закритата зала зрителите над 18-годишна възраст задължително представят един от документите, които се изискват в заповед РД-01-856/19.10.2021 на Министъра на здравеопазването.