Откриват зимния мотосезон във Варна

Варна Лайф

13-11-2021, 11:00

Снимка:

Снимка: Varnautre.bg / АРХИВ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Шествието в центъра на града е своеобразно напомняне, че мотористите са на пътя

Днес мото клубовете във Варна закриват летния сезон и откриват зимния. Това ще стане по традиция с обиколка на града. Сборният пункт е бившата „Циркова площадка”, където желаещите да се включат в мотошествието ще се събират от 11 до 12 часа. От там колоната ще премине по бул. "Сливница", бул. "Васил Левски", бул. "8-ми Приморски полк", бул. "Владислав Варненчик" и ще се завърне отново на Цирковата площадка около 14 часа, съобщават организаторите във Фейсбук.

За Джако Лазаров от мото клуб "Диви деца" и колегите му мотошествието за закриване на летния и откриване на зимния сезон ще бъде своеобразно напомняне.

"Тези обиколки за това се правят. Да напомним, че сме на пътя. Надяваме се на повече топли дни, да продължаваме да си караме моторите. Тези, които ги управляват зимата, го правят и други зими. Наясно са, че трябва да се съобразяват със студения асфалт, с хлъзгавите пътища", коментира той пред Радио Варна

2021 година отново се оказа черна за любителите на бързите двуколесни машини.

"Доста черна хроника имахме. Както всяка година. Нищо ново под слънцето. Но годината беше и много ползотворна по отношение на превантивни мерки, акции и кампании, които да спомогнат това да не се случва повече или поне да го намалим до минимум", отбелязва още той. 

За да се опитат да намалят инцидентите по пътищата, клубовете от Североизточното мото общество започват през следващата година кампания за безопасно движение, като усилията им ще бъдат насочени към най-малките.

"Видяхме, че вариантът да се намали черната хроника, е да се започне от началото". Планът е мотоциклетистите да влязат в детските градини и училищата. С машините си, разбира се, усмихва се Джако Лазаров.