Навършват се 124 години от създаването на Военноморската база във Варна

Мисия Варна

12-11-2021, 13:00

Снимка:

Снимка: Община Варна / Пресцентър

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Кметът Иван Портних честити празника на всички офицери, старшини, матроси и цивилни служители

Днес Военноморска база Варна отбелязва 124 години от създаването си.

"Честит празник на всички офицери, старшини, матроси и цивилни служители. Със своя всеотдаен труд, висок професионализъм и успешно преодоляване на предизвикателствата, Вие сте пример за достойна и вярна служба в редиците на военноморския флот!
Бъдете здрави, щастливи и успешни!", написа в профила си в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних.

 

Церемония за отбелязване на годишнината бе проведена в Пункт за базиране Варна. 

На празника на най-старото ни флотско формирование, което заслужено е наречено „цитаделата на българския военен флот”, присъстваха командирът на Военноморските сили контраадмирал Кирил Михайлов, началникът на щаба на Военноморските сили капитан І ранг Камен Кукуров, заместник-командирът на Флотилия бойни и спомагателни кораби капитан І ранг Ваньо Мусински, офицери от командването на Военноморските сили и командирите на дислоцираните във Варна корабни формирования.

След церемонията по тържествено вдигане на националното знаме командирът на Пункт за базиране Варна капитан І ранг Тодор Богданов с кратко слово очерта нелесната, изпълнена с достоен труд година, през която застаналите в строя военнослужещи и цивилни служители с чест изпълниха своите задачи, и връчи грамоти на заслужилите.

Със своя заповед контраадмирал Михайлов награди отличили се с труда и постиженията си през годината военнослужещи и цивилни служители, като изрази своята благодарност към безрезервната моряшка служба, високата професионална подготовка и отговорност на офицерите, старшините, матросите и цивилните служители от Пункт за базиране Варна.

От името на командира на флотилия бойни и спомагателни кораби флотилен адмирал Велко Велков, капитан І ранг Мусински удостои с грамоти заслужили военнослужещи.

Капитан І ранг Богданов връчи купи на победителите в проведения в навечерието на празника шампионат по тенис на корт.

Тържественото отбелязване на 124-та годишнина на Военноморска база Варна и празника на пункта за базиране завърши с обща снимка.