Задържаха двама за разпространение на наркотици

Крими

11-11-2021, 18:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава

След внесени искания от страна на Окръжна прокуратура – Варна за задържане на двама мъже от Варна, държали с цел разпространение значителни количества хероин и метамфетамин, състав на Окръжния съд постанови най-тежките мерки за неотклонение. 41-годишният Т.М. и 47-годишният Ю.Т. са привлечени в качеството им на обвиняеми за престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

На 9 ноември 2021 година, след комплекс от процесуално – следствени и оперативни действия, проведени от Териториалната структура на ГДБОП във Варна и техни колеги от страната, под ръководството на Окръжната прокуратура, в момент на сделка, чиито предмет била продажба на наркотични вещества, са задържани двама мъже. Иззетото количество наркотици е 100 грама хероин и 20 грама метамфетамин.

На Т.М. и Ю.Т. са повдигнати обвинения за извършеното от тях престъпление. Двамата са задържани за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващ случая прокурор с цел довеждането им пред съда за определяне на мярка за неотклонение.

Работата по доказване и документиране на извършените престъпления продължава под ръководството и надзора на прокурор от Окръжна прокуратура - Варна. Операцията по задържането на обвиняемите е свързана с провела се през изминалата седмица реализация, при която бяха задържани други двама мъже и бяха иззети 1949,01 грама хероин и 270 грама метамфетамин.

Определенията на Окръжния съд във Варна подлежат на обжалване пред Апелативен съд.