Стартира ремонт на пътната инфраструктура в промишлените зони на Варна

Новините

11-11-2021, 16:05

Снимка:

Снимка: Община Варна / Пресцентър

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Какво предвиждат проектите

Започва ремонти на пътната инфраструктура в двете промишлени зони във Варна, съобщи в официалната си страница в социалните мрежи кметът Иван Портних. 

За Западната промишлена зона е готов проектът за основен ремонт на ул. "Рибен буквар" (продължение на ул. "Колю Фичето"). Предвижда се: ремонт на уличното платно и разширяване на габарита му съобразно действащите регулационни планове; изграждане на тротоари с достъпна среда и подходи към промишлени и търговски обекти; реконструкция на съществуващи ВиК проводи; изграждане на нова подземна инфраструктура; изграждане на ново енергоефективно осветление.

За Южната промишлена зона се планира проектиране и ремонт на основната улица - от стария метален клапов мост до обръщача на автобуси (до базата на Петрол).

"Тази година завършихме цялостен ремонт на моста, който е връзка между града и острова в Южната промишлена зона и движението по него е много интензивно. Обновени са пътната настилка, фугите, тротоарната конзола, парапетите и мантинелите, възстановено е уличното осветление. Ремонтът подобри експлоатационно-техническите параметри на съоръжението", припомни Портних.