Почистват избуялата растителност от канала, разделящ двете платна на бул. „Васил Левски” във Варна

Мисия Варна

11-11-2021, 11:24

Снимка:

varnautre

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

До края на месеца ще бъдат почистени участъци от канала, който разделя двете платна на булевард „Васил Левски” във Варна. Причината е, че на места са се образували наноси и има избуяла растителност. Най-ясно това може да се види в отсечката между булевардите "Цар Освободител" и "Сливница", където освен езерна растителност, като папур, има храсти и поникнало дърво, а дебелината на наносите надхвърлят една педя.

Каналът, който разделя двете платна на булевард Васил Левски, е изграден с достатъчна широчина и дълбочина, като по този начин, водите, които отвежда, да не създават проблеми, каза за Радио Варна Ивелина Илиева, началник-отдел "Опазване на околната среда" Община Варна.

"Там каналът е много дълбок и достатъчно широк, за да се получава затлачване. Няма опасност да се възпрепятства оттока на водата."

Общинската администрация е информирана за състоянието на канала. Участъкът между булевардите "Цар Освободител" и "Сливница" е предвиден за почистване.
"И съответно е включен в договора за почистване и поддържане на отводнителните и охранителните канали и дерета, канавките, и водостоците, които са разположени на територията на Община Варна."

Заради непочистено дере Варна вече преживя една трагедия, която взе и жертви. В момента всеки един охранителен канал и отводнително дере се почистват при първа необходимост.