Продължават спецакциите на полиция и жандармерия във Варненско

Новините

10-11-2021, 16:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Днешната операция е проведена в общините Долни Чифлик, Вълчи дол и Аврен

Специализирана полицейска операция за превенция на конвенционалната престъпност и на престъпленията, свързани с политическите права на гражданите, бе проведена днес. В хода на действията, осъществени на територията на общините Долни Чифлик, Вълчи дол и Аврен, са проверени 389 души и 276 автомобила. Задържани са 11 лица от криминалния контингент, а принудително са доведени двама: единият е с повдигнато обвинение за извършено престъпление по чл. 346 от НК, а другият е свидетел по досъдебно производство.

Съставени са 3 акта и 17 фиша по Закона за движението по пътищата и 1 – по Закона за българските лични документи. Установен е лек автомобил, издирван чрез Шенгенската информационна система от Швейцария, за случая е уведомена дирекция „Международно оперативно сътрудничество" в МВР и колата е прибрана. Силите на реда са съставили и един акт по Закона за горите, след като в имот в с. Дъбравино са намерени 1,5 куб. м дървесина без разрешение.

Установени са също две лица от криминалния контингент, които са разпитани във връзка с противозаконно отнемане на МПС, изоставено в с. Здравец. Проведени са процесуално-следствени действия по досъдебно производство и са освободени. Преписка по чл. 345 от НК е образувана за установен водач, управлявал мотоциклет с прекратена регистрация в с. Гроздьово. Задържан е извършител на взломна кражба на телевизор от кв. Аспарухово на 7 ноември т.г. Приемникът е издирен, а по случая е образувано досъдебно производство и предстои повдигане на обвинение.

Започнато е и едно досъдебно производство за купуване на гласове, като е уведомена районната прокуратура. Служителите на реда са съставили и 14 протокола по чл. 167 от НК.Снимка на Деня

Прогноза за времето в Плевен и областта - 5 май