Осигурено е финансиране за два важни проекта в квартал Виница

Мисия Варна

09-11-2021, 18:44

Снимка:

Снимка: Община Варна

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Ще бъде реализиран ремонт на улиците "Св. Св. Константин и Елена" и "Цар Борис III"

Осигурено е финансиране за два важни проекта в квартал "Виница", съобщи в профила си в социалните мрежи кметът на Варна Иван Портних. Предстои да бъде осъществен ремонт на улиците "Св. Св. Константин и Елена" и "Цар Борис III". 

Предстои избор на изпълнител по закона за обществените поръчки. След провеждането на процедурите и спазване на законоустановените срокове започва работа на терен.

"Първият проект е за основен ремонт на ул. "Св. Св. Константин и Елена" - в участъка от ул. "Цар Борис III" до гробищния парк. Предвиждаме ремонт на трасето, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, реконструкция на ВиК, нова техническа инфраструктура и улично осветление", разказва Портних.

"Вторият проект е за основен ремонт на ул. "Цар Борис III" - от бул. "Осми приморски полк" до пресичане с Фатрико дере. Предвижда се ремонт на уличното платно, изграждане на нови тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изградено велотрасе, реконструкция на ВиК проводи и нова техническа инфраструктура", допълва Портних.

Кметът на Варна припомня, че наскоро във Виница беше изграден нов спортен и детски комплекс, нов корпус на ОДЗ "Иглика". "Направихме основен ремонт на пътен възел „Виница”, завърши изграждането на седем канализационни клона по улиците "Мария Бацарова", "Венчан", "Овеч", "Морски звуци" и "Цар Борис III". Продължаваме промяната на квартала", обобщава Портних.