Васил Петров: Хареса ми как игра Спартак

Спорт

07-11-2021, 19:32

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Треньорът на Спартак Васил Петров изрази задоволство от игровото поведение на неговите подопечни при успеха с 3:0 над втория отбор на пловдивския Ботев на стадион "Спартак". Успехът позволи на варненския тим да намали на две точки разликата с първия.

"Доволен съм, че съхраних силите на четирима основни футболисти, доволен съм и от играта ни в двете фази. Справихме се както в нападение, така и в защита, като момчетата изпълниха всичко, което бях поставил като задачи съобразно качествата на съперника. Хареса ми как игра Спартак", заяви за "Петел" Васил Петров.

"Имах опасения, че е възможно да ги подценим, тъй като когато играем срещу по-млади играчи, те са по-надъхани, а ние може да сме по-отпуснати. Но се радвам, че не се получи. Нашите футболисти подходиха отговорно и бързо затворихме мача", каза още Петров.

"Гостите разчитаха на млади футболисти, но и ние също излязохме с млади изпълнители като тях. В състава ни започнаха по двама играчи, които са набори 2000, 2001 и 2003", допълни Васил Петров.

Треньорът обяви, че дава три почивни дни на своите и ще ги събере за тренировки в четвъртък. В паузата на първенството не се предвиждат контроли.

"Радващо е, че тревното покритие на нашия терен се подобрява и планираме в следващите две седмици да проведем няколко тренировки на него. Очакваме до дни да научим и датите и часовете за следващите ни мачове", завърши Васил Петров.

В другия кръг Спартак гостува на Спортист в Своге, а след това приема възродения Монтана.