Оборудват с близо 400 000 лева рибарското пристанище в Бяла

Новините

06-11-2021, 16:00

Снимка:

Снимка: община Бяла

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Финансирането ще е от Програмата за морско дело и рибарство

Община Бяла започва изпълнението на нов и значим за града проект съобщават от общината в социалните мрежи. Със средства от Европейския съюз ще бъде закупено ново оборудване за рибарското пристанище. Инвестицията е в размер на близо 390 хиляди лева и е финансирана от Програмата за морско дело и рибарство.

Планира се закупуване и монтаж на 8 понтонни кейове с ширина 2,5 м и обща дължина от 96 м ; 4  пасарели; 20 фингери и 72 кнехт за швартоване с резистентност от 2,5 тона; 8 колонки за електрозахранване и водоснабдяване на плавателните съдове; 20 бр. котва 1,5 м; 400 м вериги Ф20; 40 бр. шегели Ф20. 

"С реализирането на настоящия проект ще се подобрят функционалността и експлоатационните характеристики на рибарското пристанище, ще се подобри инфраструктурата и качеството на услугите към местните рибари. Това ще създаде предпоставки за запазване на поминъка на местните рибари и повишаване на тяхната конкурентоспособност. Очаква се до пролетта на следващата година рибарите да използват новите съоръжения", убедени са от община Бяла.

Доставчикът на оборудването е избран след протекла процедура по ЗОП.