Спартак Варна обърна Созопол като гост (ВИДЕО)

Спорт

04-11-2021, 20:02

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Соколите се наложиха с 2:1

Спартак (Варна) спечели гостуването си на отбора на Созопол в мач от 16-ия кръг на втора футболна лига. Соколите стигнаха до пълен обрат и се наложиха с 2:1.

Борис Тютюков изведе домакините напред още в четвъртата минута на мача. Той се пребори във въздуха с Велислав Боев и излезе очи в очи със стража Станислав Нисторов. Футболистът на домакините показа техника и преодоля вратаря, след което вкара в опразнената врата.

Отговорът на Спартак обаче беше светкавичен. Три минути след като получиха гол в своята врата, соколите възстановиха равенството. Капитанът на Спартак Янчо Андреев засече с глава много добро центриране и прехвърли излезлия леко напред Росен Андонов в седмата минута. 

В 69-ата минута гостите от Варна стигна до пълен обрат с гол на Иван Колев. Той беше намерен в наказателното поле и въпреки че беше с гръб към вратата, успя да се обърне, справяйки се с Ташолов и Георги Радев. Последва удар в долния ляв ъгъл на вратата зад Росен Андонов, при който топката се оплете в мрежата.

Созопол се размина с изравняване в резултата в 82-ата минута. Атанас Ташлов показа добро пласиране в наказателното поле и засече с глава центриране. Ударът на централния защитник мина много близо до вратата, но излезе в аут.

Спартак Варна заема четвърто място във временното класиране на Втора лига, Созопол са 11-и.