Почистват защитена местност „Яйлата“ в петък

Новините

03-11-2021, 16:55

Снимка:

Снимка: Басейнова дирекция Черноморски район

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Акцията ще се проведе в района, в който беше заседнал корабът Vera Su

Почистване на Защитена местност „Яйлата“, в близост до мястото, на което беше заседнал корабът „Vera Su“, организира Басейнова дирекция. Инициативата е във връзка с 25-ата годишнина на Международния ден на Черно море, който отбелязахме на 31 октомври.

Акцията ще се проведе на 05 ноември (петък) от 10,30 ч. в защитената местност, като в почистването е предвидено да участват представители на МОСВ, БДЧР, РЛ - Варна, РИОСВ - Варна, жители и гости на Община Каварна, както и всички желаещи да се включат.

През годините Басейнова дирекция е организирала редица кампании по почистване на морския бряг на Черно море, но избора на мястото тази година е предвид огромния обществен и медиен интерес в района на Камен бряг до приключване на операцията по претоварване на кораба.

БДЧР съвместно с РЛ-Варна продължават всекидневно да следят на място състоянието на морските води в района с цел проследяване на стойностите на наблюдаваните до момента показатели.

За всички участници в почистването на 5 ноември са осигурени чували и ръкавици и допуск до защитената местност, при спазване на необходимите мерки.