Задържаха шофьор на тир, причинил смъртта на млад мъж по пътя Русе - Варна

Крими

02-11-2021, 19:53

Снимка:

Снимка: БНТ

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Инцидентът станал тази нощ

Окръжна прокуратура – Разград ръководи досъдебно производство във връзка с тежък пътен инцидент на пътя Варна - Русе със загинал пешеходец, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.

Рано тази сутрин, в пътния участък непосредствено след град Цар Калоян в посока Русе, на главния път Варна – Русе, е намерено тяло на мъж. При огледа на местопроизшествието, на паркинг на заведение, намиращо се в края на града, е установен товарен автомобил с турска регистрация, по който са констатирани сериозни следи от удар – счупен фар, броня и други.

Според събраните до момента доказателства, става дума за пътно – транспортно произшествие, възникнало около 05:00 часа на 2 ноември, при което товарният автомобил е блъснал пешеходеца, движещ се на пътното платно. Вследствие на инцидента мъжът е загинал на място.

Самоличността на починалия е установена – 33-годишен жител на град Цар Калоян.

Работата по установяване на детайли и обстоятелства около случая продължава под ръководството на прокурор от Окръжна прокуратура - Разград. Водачът на товарния автомобил е задържан. Той е турски гражданин, на 24 години. Взета му е кръвна проба, която ще установи дали водачът е управлявал МПС след употреба на алкохол или наркотични вещества.