Стартира ремонт в центъра на Провадия

Новините

02-11-2021, 13:20

Снимка:

Снимка: Varnautre.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ще бъдат подменени водопровод и улично осветление, ще бъдат освежени плочките и парковото пространство

Започна ремонтът на централната градска част на Провадия. Той ще бъде извършен на два етапа, като първоначално се работи между ул. „Александър Стамболийски“ и Часовниковата кула, където ще бъде подменен водопороводът, ще бъде поставено ново улично осветление, ще бъдат сменени плочките на центъра и ще се извърши благоустрояване с нова декоративна растителност.

В другия етап от проекта ще се премахне шадраванът, който се намира точно пред Часовниковата кула, ще се облагороди и парковото пространство зад кулата, съобщи за Радио Варна кметът на града Жоро Илчев.

На мястото на шадравана няма да бъде поставено нищо, пространството ще остане свободно както е било преди, коментира още Илчев. Съоръжението не работи от години, ръждясало е и изпочупено и не кореспондира по никакъв начин с Часовниковата кула, която има историческа стойност за града, допълни той.

През целия център на Провадия ще бъде изградена и велоалея.

1 363 000 лева ще струват ремонтните дейности, като част от парите са осигурени от фонд „Земеделие“ и от Министерски съвет.

Създадена е организация по обезопасяване на районите около ремонтните дейности, за да могат хората да преминават през центъра без проблеми и да достигат до търговските обекти и банки безпрепятствено, каза още Жоро Илчев.