Съдят 55-годишен за блудство с 14-годишна

Крими

01-11-2021, 15:18

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Престъплението е извършено във Вълчи дол

55-годишен мъж от Вълчи дол е задържан за 72 часа по подозрение за блудство с млада жена. Задържането му е постановено от прокурор от Териториалното отделение в Девня на Районна прокуратура - Варна.

55-годишният мъж е привлечен като обвиняем за това, че извършил действия с цел да възбуди или удовлетвори полово желание без съвкупление, чрез употреба на сила или заплашване, с лице навършило 14 години – престъпление по чл. 150, ал. 1 от НК. Мъжът е добре известен на органите на реда и е осъждан.

На 29 октомври 2021 г., обвиняемият стоял на автобусна спирка, намираща се близо до парка на града, и пиел бира. Малко след 18:30 часа забелязал млада жена, която излизала от магазин за хранителни стоки. Мъжът проследил жената и на удобно място я съборил на земята, като против волята й я завлякъл в парка. Започнал да я опипва по тялото и да я целува. Потърпевшата се развикала за помощ. Виковете й били чути от момче и момиче, минаващи наблизо, които незабавно помогнали на жената да се освободи от нападателя си. Извикали и полиция. 55-годишният извършител бил задържан.

Предстои наблюдаващият случая прокурор да внесе искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение спрямо 55-годишния обвиняем в Районния съд в град Девня.