С варненци в състава, хандбалният шампион Шумен продължава победния си ход и в новото първенство

Спорт

30-10-2021, 20:20

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Тимът надделя над „Чардафон“ (Габрово) с 33:21 в мъжката А група

Хандбалният шампион на България „Шумен 61“ вдигна рязко оборотите и съкруши отбора на „Чардафон“ (Габрово) с 33:21 (на полувремето 17:9), в двубой от 6-ия кръг в елита при мъжете.

След този успех подопечните на треньора Чавдар Чернев регистрираха четвърта победа в първенството, имат само 1 загуба с 1 гол и мач по-малко.

За първи път от началото на първенството шуменци играха пред публика в супермодерната зала „Арена Шумен“. Най-верните фенове на шампионите бяха допуснати до трибуните със зелен сертификат или с предварително направен тест. В залата се спазваха перфектно всички противоепидемични мерки.

Тимът на „Чардафон“ пробва да се противопостави на домакините, но силите му стигнаха едва до 7-ата мин. на първото полувреме. Да подсили своите влезе дори играещият треньор Христо Йорданов, познат отлично и на варненската публика. Въпреки това обаче след 10-ина минути игра интригата се изгуби: шуменци наложиха своя стил на игра – бързо и ефективно нападение и стабилна защитна линия, и резултатът не закъсня.

Висок коефициент на полезно действие демонстрира капитанът на домакините Йордан Михайлов, който не пропусна на няколко пъти да увеличи аванса в полза на своите. Опитният Мирослав Симеонов вдъхваше допълнителна доза увереност на съотборниците си и материализираше всеки шанс от точката на 7-метровия наказателен удар. Възпитаниците на Чавдар Чернев имаха подчертано игрово превъзходство и поддържаха солиден аванс, който преди почивката набъбна на 8 гола.

През второто полувреме домакините излязоха със самочувствие и психологическо предимство и продължиха да мачкат съперника. Видяхме много здрава игра в защита, отнети топки, последвани от бързи контраатаки и ефектни стрелби – вкл. и извън 9-ия метър. Треньорът Чернев даде шанс в игра да влязат и състезателите, които са по-често на резервната скамейка. Този факт, както и стабилната игра на стража на гостите Пламен Иванов, предотвратиха още по-голям разгром на гостите.

Сред голмайсторите за домакините се откроиха Бранимир Балчев, Димитър Петков, Теодор Димитров и Стефан Евтимов. Те направиха резултата още по-красноречив, за да достигне разликата до съкрушителните 12 гола в полза на шуменци. Стабилни на вратата бяха и двамата стражове на домакините – Ивайло Костов до почивката и Ангел Ангелов през втората част.

След срещата треньорът на шампионите Чавдар Чернев поздрави и двата съперника.

„Стана доста приличен мач. Отборът на „Чардафон“ се опитва да играе бърз хандбал, получи се приятен мач за гледане. Габрово не са с този състав, с който бяха преди 1,5 – 2 г., не са с нашата класа. Ние използвахме това по най-добрия начин и съумяхме да ги бием с голова разлика, а тя ще ни е необходима в края на шампионата“.

Чернев допълни, че след трудния мач на шуменци срещу „Пирин“ (Гоце Делчев) в отбора е имало огромно настроение за победа. „Не стигнахме до успеха никак лесно, макар че резултатът показва друго. Момчетата доста се потрудиха, за да запишем този изразителен резултат. Мачът започна гол за гол. Но успяхме да пречупим съперника и особено през второто полувреме отборът игра с много голям хъс и настроение - и в защита, и в нападение. Именно това ни донесе крайния успех“, коментира наставникът на „Шумен 61“.

Чернев сподели, че е имал възможност да завърти цялата резервна скамейка. „Всички взеха участие в мача - включиха се с огромно желание, независимо кой в коя минута излезе на терена. Изключително съм доволен от нагласата за игра на всички състезатели, от себераздаването им. Успяха да запишат минути Вилиян Негованов и Мартин Йорданов, който е от юношеския състав на „Шумен 61“ - той се включи много добре на позицията на лявото крило “, каза Чернев.

Той изрази надежда в неделя шуменци също да подходят сериозно и да надвият тима на „Локомотив“ (Мездра).

„Не трябва да допускаме подценяване на противника, а отново да изиграем срещата със същия хъс и накрая да се поздравим с успех. Нека да трупаме голова разлика и самочувствие“, пожела си Чавдар Чернев.