Модерен рибен пазар откриват в Белослав по Коледа

Животът

30-10-2021, 11:30

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Планира се празничен базар с греяно вино и местни специалитети

С модерен рибен пазар вече може да се похвали Белослав. Обектът е изграден с евросредства и трябваше да бъде открит за празника на града, но поради усложнената епидемиологична обстановка събитието бе отложено.

Пазарът разполага с две закрити помещения и голяма открита площ, на която ще излагат продукцията си търговци на риба и рибни продукти. В момента се разработва методология за това как ще бъдат избирани, тъй като наем за обекта няма да се взема през следващите 5 години. 

Очакванията са модерният рибен пазар да стане една от емблемите на Белослав. Планира се там наред с търговията с риба и рибни продукти да се организират и много кулинарни изложения и празници. Първият подобен празник ще бъде организиран около Коледа, въпреки че официално обектът ще влезе в експлоатация в началото на следващата година. За дните около най-големия християнски празник се планира рибният пазар да бъде украсен празнично и да бъдат поканени местни производители, които да примамят посетителите с кулинарни специалитети и греяно вино.