Книга на фотографа Гаро Кешишян представят в неделя в Градската художествена галерия

Мисия Варна

28-10-2021, 12:41

Снимка:

Снимка: Община Варна / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Изданието включва над 100 фотографии от негови емблематични серии

Книгата „От упор“ на фотографа Гаро Кешишян ще бъде представена на 31-ви октомври, неделя, 18 ч., в Градска художествена галерия "Борис Георгиев". Тя е подготвена и отпечатана с финансовата подкрепа на фонд „Култура“ към Община Варна. Събитието ще се проведе при спазване на всички актуални противоепидемични мерки и ще бъдат допускани само гости, които представят зелен сертификат, съобщават организаторите.

Монографията включва над 100 фотографии от негови емблематични серии като: „Леярната”, „Цигани”, „Строителни войски”, „Арменци”, студийни работи от различни периоди и нови творби. Съставител на книгата е Красимир Машев, а съдържанието е поднесено под формата на диалог с Гаро Кешишян. Описани са множество истории, случки, хора и места - лични преживявания на фотографа. Книгата е в тираж 500 броя и е на цена от 60 лева.

Гаро Кешишян е роден е в град Варна през 1946 г. в семейство на арменци. В периода 1971 – 1981 г. работи като инженер-технолог в металургичната промишленост. След 1976 г. негови работи са показвани в самостоятелни и групови изложби в България, Унгария, Чехословакия, Полша, Югославия, Турция, СССР, САЩ, Франция, Германия, Швейцария, Дания, Финландия и Япония. Участва в някои от най-значимите фотографски фестивали като Les Rencontres d'Arles и FotoFest- фотографското биенале в Хюстън, САЩ. Фотографии на Гаро Кешишян са част от колекцията на Фондация „Серджо Поджанела“. Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия