Социален център във Варна бе отличен с награда Златен отвес

Новините

27-10-2021, 17:24

Снимка:

Снимка: Община Варна / Пресцентър

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Традиционно Камарата на строителите в България връчва годишните си награди на Димитровден

Първа награда „Златен отвес“ 2021 бе присъден на Центъра за грижа за лица с различна форма на деменция в район „Владислав Варненчик“, който бе изграден по проект на Община Варна. Призът е на Камарата на строителите в България – областно представителство Варна, и бе връчен по повод професионалния празник на строителите- Димитровден. Отличието е в категорията „Спортни и развлекателни обекти, обекти в социалната сфера, образованието  и  здравеопазването“.

Центърът за грижа за лица с различна форма на деменция бе изграден по проект по ОП „Региони в растеж“, припомнят от дирекция "Социални дейности" към Община Варна. Той е със застроена площ от 550 кв.м., в които са разположени осем двойни стаи, трапезария, сензорна стая, стая за рехабилитация, помощни помещения и стая за персонала. Капацитетът на услугата е за 15 потребители. Проектът цели превенция на институционализацията на хора с деменция и включва още един обект -  сграда на ул. „Петко Стайнов“ 7. Общата стойност е 1,4 млн. лв., от които близо 258 000 лв. са собствен принос на Община Варна. 

Отличените обекти в конкурса на Камарата на строителите-Варна бяха избрани по критерии качеството на строително – монтажните работи, прецизност при спазването на технологиите и детайлите на сградата, съответствие с проекта, функционална пригодност, индивидуалност на архитектурния проект, възстановяване и усъвършенстване на градската среда.