Акробати на кокили ще напомнят на водачите във Варна да шофират без отпадъци

Животът

26-10-2021, 18:45

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

На червен светофар на ключово кръстовище в неделя доброволци ще раздават преносими пепелници и торбички за събиране на смет

На 31-ви октомври, неделя, от 15:00 часа  на кръстовището на Катедралата - бул "Христо Ботев" и бул  "Владислав Варненчик" във Варна, сдружение БГ Бъди активен и сдружение Power Jump Варна ще организират кампанията  Шофиране #БезОтпадъци. 

Кампанията е насочена към шофьорите на автомобили и е с цел превенция на замърсяването и повишаване на знанието във връзка с осъзнаване на личната отговорност към средата. На червен светофар доброволци ще раздават преносими пепелници и торбички за събиране на отпадъци на шофьорите по време на престоя им на червено.

Най-атрактивният момент от кампанията ще са циркови артисти – акробати на кокили, които ще представят спектакъл,  който ще предизвика позитивни емоции и настроение.

"Изкуството е интернационален метод, с който да се родят усмивки и да се засилят сетивата по начин, който иначе пренебрегваме, концентрирани в натовареното си ежедневие и докато шофираме в натоварената градска среда. А уличното изкуство ни помага да видим града, в който живеем, по един различен, по-колоритен и интересен начин. Защото каузите се приемат много по-лесно и естествено, когато са поднесени като игра", убедени са организаторите.