Условна присъда за 32-годишен, заплашвал с убийство свои близки

Крими

26-10-2021, 18:02

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Мъжът е признат за виновен в извършването на 4 престъпления

32-годишен мъж беше признат за виновен по повдигнато спрямо него обвинение в четири престъпления - неизпълнение на заповед за защита от домашно насилие, за принуда, както и за отправени закани към две негови родственици с убийство, съобщават от пресцентъра на Варненския районен съд.

На 6 април тази година, въпреки наличието на влязла в сила съдебна заповед, с която му било забранено да приближава на по-малко от 200 метра за срок от осемнадесет месеца жилището на пострадалата, подсъдимият отишъл до дома й. Тогава той я заплашил с думите „Отключи да вляза, защото иначе ще вляза с вратата!“, насочил нож срещу нея и се заканил с убийство, като я принудил да извърши действие противно на волята й - да отвори входната врата на жилището и да го пусне вътре. Докато подсъдимият бил в жилището по телефона заплашвал и друга своя родственица, с което възбудил основателен страх у нея от осъществяването на заканите. Именно тя подала сигнал за случващото се на тел. 112 и на място бил извикан полицейски екип.

По силата на постигнато между страните и одобрено в съдебна зала споразумение, Районен съд – Варна призна за виновен 32-годишния мъж, който е неосъждан досега.  За всяко от четирите деяния бяха определени отделни наказания. Той трябва да изтърпи най-тежкото от тях – една година и шест месеца лишаване от свобода. Изпълнението на наложеното наказание се отлага с изпитателен срок от три години.

Съдебният акт е окончателен.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия