Обвиняем за убийството на вуйчо си остава в ареста

Архив Варна

25-10-2021, 19:50

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двамата се скарали след употреба на алкохол

По искане на Окръжна прокуратура – Добрич съдът остави в ареста 35-годишен мъж от Добрич, обвиняем за убийството на свой близък роднина - престъпление по чл. 115 от НК.

На 22 октомври 2021 година е получен сигнал за намерен починал в дома си мъж. На място, при извършения оглед, е установено, че по тялото му има следи от насилие и се касае за извършено спрямо него тежко престъпление.

След незабавно предприетите действия по разследване на случая под надзора на Окръжна прокуратура - Добрич, станало ясно, че извършител на убийството е племенникът на жертвата – И.Д. (35 г.).

Според събраните до момента доказателства, двамата мъже били в дома на по-възрастния и консумирали алкохол заедно. Между обвиняемия и неговия вуйчо възникнал скандал, който бързо прераснал във физическа саморазправа. Младият мъж започнал да бие своя роднина, като го удрял по тялото и главата. След това си тръгнал от местопрестъплението. На следващия ден, жертвата бил намерен от свои близки починал.

С постановление на наблюдаващ прокурор И.Д. е задържан за срок до 72 часа, а от днес е с постоянна мярка за  неотклонение – „задържане под стажа“, след като Окръжният съд в града уважи искането на прокуратурата.Снимка на Деня

МВнР: Сънародниците ни в Европа и Турция вече могат да гласуват, приключи вотът в Нова Зеландия