Красен Кралев проследи работата по изграждането на физкултурния салон в СУ „Найден Геров“

Проектът е част от програмата за изграждане на физкултурни салони в училища в цялата страна, за която правителството на ГЕРБ осигури 25 млн. лв.

Бившият спортен министър Красен Кралев проследи работата по изграждането на физкултурния салон в СУ „Найден Геров“ във Варна.

"В момента се подготвя постамента за изливане на основите на сградата. Проектът е част от програмата за изграждане на физкултурни салони в училища в цялата страна, за която правителството на ГЕРБ осигури 25 млн. лв", написа Кралев на профила си във Фейсбук.

В СУ "Найден Геров" проектът предвижда игрално поле с размери 32/16 метра, което ще позволява тренировки по различни спортове-мини футбол, баскетбол, волейбол и тенис на маса. Предвидени са и помощни помещения – съблекални, кабинети за учители, треньори и съдии.

"Изграждането на физкултурния салон е сбъдната мечта на няколко поколения възпитаници на училището. С него ще завършим пълното обновяване на "СУ "Найден Геров" - сградата бе основно ремонтирата с финансиране по европейски проект, обновени са и спортните площадки в двора на училището", допълва Красен Кралев.