Разследват двама германци за убийството на техен сънародник в добричко село

Крими

22-10-2021, 16:21

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Двамата отвлекли 59-годишния мъж и поискали откуп от съпругата му

Окръжна прокуратура – Добрич ръководи досъдебно производство за убийство на чужд гражданин в село Соколово.
Това съобщи административният ръководител на Апелативна прокуратура – Варна Владимир Чавдаров.

Първоначално досъдебното производство е започнато за престъпление по чл. 142, ал. 1 от НК във връзка с получен сигнал от гражданка на Федерална Република Германия, постоянно пребиваваща в България и живуща в с. Соколово, област Добрич, за това, че на 20 октомври 2021 година бил отвлечен съпругът й – мъж на 59 години, също германски гражданин, постоянно пребиваващ в България.

Около 22:00 часа съпругата на жертвата получила ултимативно писмо с искане за паричен откуп в размер на 100 000 лева, който да бъде събран в следващите 48 часа. Бележката била придружена от биологичен материал, върху който бил поставен пръстен, принадлежащ на отвлеченото лице.

След получаване на сигнала за отвлечен чужд гражданин, веднага в разследването с отделни задачи били включени и служители на териториалните структури на ДАНС и на ГДБОП. В резултат на следствените действия, ръководени от прокурор от Окръжна прокуратура – Добрич и реализирани съвместно от служители на ОД на МВР - Добрич, ТД „Национална сигурност“ и сектор „БОП“ в града, за броени часове е разкрито друго тежко умишлено престъпление - убийството на германския гражданин.

Установени са две лица, също граждани на ФР Германия, имащи съпричастност към извършеното престъпление. Открито било и тялото на жертвата.

Двамата мъже – Р.К. (59 г.) и Т.К. (23 г.), баща и син, ще бъдат привлечени към наказателна отговорност за извършеното от тях убийство - престъпление по чл. 116, ал. 1 във връзка с чл. 115 от НК. Те ще бъдат задържани за срок до 72 часа с оглед довеждането им в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Работата по доказване и документиране на престъплението тече и към момента под ръководството на Окръжна прокуратура – Добрич.Снимка на Деня

Златна есен в парк "Кайлъка"