Въоръжен грабеж разкриха криминалисти от Девня

Крими

20-10-2021, 18:08

Автор:

Полина Петрова

Всичко от Автора

Екшънът се разиграл в село Калиманци

В резултат на предприети светкавични оперативни действия са задържани двама мъже, които  със сила и заплаха с въздушен пистолет отнели дамска чанта с пари, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР Варна.

Сигнал за случилото се е подаден от таксиметров шофьор вчера към 03:40 часа. По думите му той превозвал двама пътника - мъж и жена, когато в с.Калиманци, автомобилът му бил настигнат и засечен от друга лека кола. От нея изскочили двама непознати, насочили оръжието срещу пътниците и отмъкнали дамската чанта.

В хода на предприетото разследване криминалистите на РУ-Девня влезли в дирите и задържали извършителите на престъплението - 27- годишен рецидивист и 32-годишен негов съгражданин.

По случая е образувано досъдебно производство, работата по документирането му продължава под наблюдението на прокуратурата.

С постановление на прокурор от Районна прокуратура – Варна Г.Н. (27 г.) и К.К. (32 г.) са задържани за срок до 72 часа. Предстои внасяне в съда на искане за налагане на най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях, съобщават от пресцентъра на прокуратурата.