Съдят 41-годишен, заплашил с убийство бившата си жена и нейни близки

Крими

20-10-2021, 17:54

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до шест години

С обвинителен акт на Районна прокуратура - Варна 41-годишният Т.Ж. отива на съд за престъпление по чл.144, ал.3 във връзка с ал.1 във връзка с чл.26, ал.1 от НК. Мъжът се заканил с убийство на бившата си жена и двама нейни близки като няколко пъти повторил вербално заплахите си към тях.

На 22 май 2020 година, пострадалите мъж и две жени се намирали в дома на една от жените. Тя живеела на адреса, след като в края на 2019 година се разделила със своя съпруг - обвиняемия Т.Ж. Жената се страхувала да остава сама, тъй като се опасявала, че бившият й мъж може да дойде и да прояви спрямо нея агресия, която многократно проявявал преди това. Затова поканила семейство близки приятели да й гостуват.

Около 03:50 часа на 23 май, обвиняемият, след употреба на алкохол, пристигнал на адреса, проникнал нерегламентирано през терасата на жилището, взел тръба от прахосмукачка и влязъл в спалнята. Там той видял семейството приятели на бившата му жена и започнал да удря с тръбата спящия мъж, да псува и да заплашва.

От силния шум, бившата жена на Т.Ж. се събудила и отишла да види какво се случвало. Щом обвиняемият я видял, тръгнал към нея, блъснал я в гърдите, заплашил я, че щял да я залее с киселина и да я захвърли в кладенец. Жената успяла са избяга и да се затвори в детската стая. 41-годишният мъж не се отказал и започнал да рита по вратата, опитвайки се да влезе, като междувременно отправил заплахи за убийство към другата жена в къщата.

Малко след това Т.Ж. излязъл от къщата. Позвънил от мобилният си телефон на мъжа, който се намирал вътре, и продължил да отправя заплахи. След това се върнал пред входната врата, като не спирал да я рита с крака и да заплашва на висок глас, намиращите се в къщата мъж и две жени, с думите: „Мърши, ще ви избия…“.

Предстои делото срещу 41-годишния обвиняем да бъде насрочено за разглеждане във Варненския районен съд. Ако бъде признат за виновен той може да получи наказание „лишаване от свобода“ до шест години.