Черно море върти 1:1 със Славия във Варна, “моряците” изпуснаха дузпа

Спорт

17-10-2021, 21:05

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Черно море записа равенство при домакинството си на Славия в мач от 11-ия кръг на efbat Лига. Двата тима завършиха 1:1 на стадион “Тича” във Варна.

Черно море не започна срещата по най-добрия начин, като допуснаха първата сериозна опасност в срещата пред собствената си врата. В третата минута на двубоя Макрилос намери Венцислав Керчев, който отправи топовен шут, но нацели горната греда. В 11-ата минута “моряците” получиха дузпа за нарушение срещу Леандро Андраде, но Родриго Енрике не успя да реализира, като Светослав Вуцов успя да спаси.

Все пак преди да е изминал половин час игра домакините поведоха в резултата с гол на Евгений Сердюк. В 27-ата минута, след грешка в центъра на Питър Макрилос, Леандро Андраде пое топката и подаде към Евгений Сердюк, който матира Вуцов пращайки топката под плонжа му. След попадението Черно море продължи да контролира играта. В 42-ата минута Евгений Сердюк напредна с топка в крака, но изстрелът му бе отразен от Вуцов.

Черно море започна по-силно и втората част. В 47-ата минута Леандро Андраде върна към Велислав Василев, който си освободи пространство за изстрел, но Светослав Вуцов отрази страхотно с крак удара му. Славия отвърна на удара в 53-ата минута. Радослав Кирилов отпави изстрел, който се спря в Кристиан Добрев, а при добавката Тони Тасев прати топката в мрежата на Иван Дюлгеров. В следващите минути двата тима разиграваха топката, но не създаваха работа на двамата вратари. В 74-ата минута Сердюк получи дълго подаване от Панайтов, но бе добре затворен от защитата на Славия и прати топката в аут. В последните минути домакините натиснаха съперника. Три минути преди края на редовноте време Непомусено центрира в наказателното поле от пряк свободен удар, но защитата на Славия се справи. Минута след това Вуцов улови топката след удар извън наказателното поле на Зе Гомеш. В 88-ата минута отново Вуцов трябваше да внимава след изстрел на Стефан Велев отблизо. Минута след това Живко Атанасов стреля над вратата с глава. В първата минута на продължението Гомеш също пробва мерника си с глава след центриране от корнер, но прати топката покрай вратата на Вуцов.