Канело Алварес срещу Калеб Плант: Коефициенти и прогноза

Новините

04-10-2021, 14:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Саул „Канело“ Алварес продължава да преследва целта си да се превърне във паунд ту паунд (без значение от категорията) най-добър боец в света и да приключи кариерата си като един от най-великите в спорта. Той има перфектния шанс да надгради над спортното си наследство и да стане неоспорим шампион в средна категория, обединявайки поясите на WBA, WBC, WBO и ITF. Това обаче ще стане, само ако успее да победи Калеб Плант.

Битката за неоспорим шампион ще се проведе на 6-ти ноември в „MGM GRAND Arena“ във Лас Вегас. Въпреки, че не е от нивото на Фюри-Уайлдър, този мач е един от най-очакваните за годината и повечето букмейкъри вече са подготвили своите коефициенти, въпреки че до началото на първия рунд остават повече от 30 дни.

Носителят на три шампионски колана Алварес е тотален фаворит в мача. Един от най-реномираните сайтове за спортни залози предлага ставка от едва 1.10 за победа на Канело. Шансовете на Плант пък са оценени с коефициент от 6.50.

Анализ на коефициентите

Въпреки че разполага с перфектна статистика от 22 победи и 0 загуби и е супер шампион на IBF от януари 2019-та, това не е първият път, в който Плант е бил тотално пренебрегван от букмейкърите. Същото бе положението и във вечерта, в която Калеб спечели шампионския колан, побеждавайки Хосе Ускатеги със съдийско решение. Във всички други мачове с негово участие, Плант влезе в ролята на фаворит.

Подобна позиция пък е безкрайно позната за Канело. За последни му се случи да не е фаворит във втория мач от неговата кариера срещу Генади Гловкин през 2018-та.

На какво да заложим?

С превъзходна кариера като аматьор и много качествено кроше, можем да определим Плант като страхотен боксьор, особено ако има пространство за работа. С този си удар, той често контрира нападенията на съперниците. Добрите му комбинации пък логично изкарват нокаута като най-чест завършек за мачовете на Калеб.

Алварес пък има малко от стила на Флойд Мейуедър, при който ръката му тръгва отдолу, което прави ударът по-труден за отразяване. Той умее да „развива“ ударите си много добре, с което разбива и най-солидните защити. Канело може да изпита проблеми срещу съперници с „по-бързи“ ръце и огромна физическа сила. Да, той може да отрази огромна част от ударите с добрите си защитни способности, но щетите от силното кроше си остават.

Канело може да заложи капан

Една от възможните стратегии за Плант е да опита да се направи по-голям, отколкото всъщност е. Той може да се надвесва напред, молейки съперника си да опитва повече удари към главата, последвани от блокиране и контраатака. Бойното IQ на Алварес е на толкова високо ниво, че трудно може да бъде хванат в крачка. Той може ефективно да използва добрата си игра с крака за да се придвижва бързо напред, търсейки нокаут комбинация.

Веднъж затворил дистанцията, Канело трябва да има огромно предимство. Много малък брой бойци имат качествата да излязат от „джоба“ или пък да избегнат почти всеки удар, който два към тях докато защитават главата си от фаталното кроше.

Ние смятаме, че Канело ще надхитри Плант и ще се опита да го праща в ъглите. Алварес ще „работи“ бавно и търпеливо, нанасяйки сериозни поражения по тялото на противника, преди да настъпи времето за последния удар.

Крайна прогноза: Канело Алварес за спечели с нокаут.

Ако пък не желаете да чакате един месец за поставяне на залог, може да разгледате подробния ни анализ за сблъсъка между Блохович и Тейшейра.