Кои са основните претенденти за спечелване на Евро 2020

Новините

07-06-2021, 22:13

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Преди всяко голямо първенство или турнир един от основните въпроси, които са тема на обсъждане между фенове, анализатори, специалисти, журналисти и любители на залози, са тези свързани с това кой ще спечели турнира. На прага сме на новото издание на Европейското първенство по футбол и това кой ще спечели Евро 2020 стои на дневен ред. Първенството тази година ще се проведе в малко по-особен формат, като мачовете ще се играят на единадесет стадиона в единадесет европейски държави. Това донякъде ще намали домакинския фактор, макар че част от фаворитите за спечелване на титлата са и от държавите, на чиято територия ще има мачове. Откриването е в Рим, закриването с финала на митичния „Уембли“ в Лондон.

Основно три отбора са поставяни според анализатори и букмейкъри с най-голям шанс за спечелване на турнира. На първо място, с най-големи шансове, е определян тимът на Франция. Повечето букмейкъри дават коефициент около 5,50 за титла на французите. Отборът е в група със съставите на Германия, Португалия и Унгария. Доста сложна на пръв поглед група със сигурен, според анализаторите, аутсайдер в лицето на тима на Унгария. Франция започва срещу Германия, наистина сблъсък, който ще привлече много фенове пред екраните и на стадиона. Двубоят е в Германия, но букмейкърите все пак дават предимството на „петлите“. Германците учудващо на това европейско не са сред първите три фаворита за титла. Наистина има спадове във формата на немците и често излизат новини, че има напрежение между играчите и треньора по отношение на схема на игра, тактика, избор на състав, но Германия винаги може да победи всеки отбор. В последните 5 преки двубоя между Германия и Франция нямаме загуба за французите, имаме три техни победи и два равни, което потвърждава мнението, че Франция е вероятен победител.

Вторият двубой на французите е срещу Унгария. Едва ли са много хората, които очакват изненада в този двубой. Сигурната победа за Франция вероятно ще е свързана и с добра голова разлика. Французите няма да оставят съдбата им да се решава в мача с Португалия. Третият двубой именно срещу португалците едва ли ще е лесен за „петлите“. Макар и да имат положителна статистика срещу португалците, французите често правят равенства с тях или достигат до трудна, минимална победа. Франция ще излезе от групите, това е реалността. Французите имат тим и качества, за да стигнат до финала, могат и да го спечелят, но често извън чисто футболните качества и стойност има една малка сила, която не е за пренебрегване – шанса.

Вторият фаворит за шампион на Евроро 2020 е Англия, букмейкърите оценяват тяхна титла с коефициенти около 6. Англичаните никога не са за подценяване, те винаги са разполагали със сериозни футболисти, със звезди и силен дух. Често обаче шанса не е на тяхна страна. За настоящето първенство се смята, че англичаните разполагат с много силен тим по отношение на бързина, креативност, тактическа дисциплина, опит и водещ голмайстор. Англия е в група с отборите на Шотландия, Хърватия и Чехия, а първият двубой е срещу Хърватия. Във всеки от двубоите в групата Англия е сочен за фаворит, напълно основателно с оглед на състав и форма към момента. Ще е истинско чудо Англия да не излезе от групата дори и в най-лошия вариант, като най-добър трети отбор. Всичко е в ръцете на самите англичани, защото със звездите в тима, опита и младостта, бързината и техниката са на тяхна страна.

Трети фаворит за спечелване на титлата е Белгия. С оглед на класата им те вероятно са в най-лесната група в сравнение с другите два тима. Белгия ще играе срещу Русия, Дания и Финландия и единствено би трябвало да имат евентуални затруднения срещу Дания. Тимът има страхотни играчи и то на всеки пост на терена. За тях ще играе намиращият се в невероятна форма Лукаку, който е сочен и за фаворит за спечелване на Златната обувка за голмайстор на турнира. Мнението на анализаторите е, че провал при белгийците е възможен единствено, ако настроението в съблекалнята е лошо или се случат много контузии на водещите играчи.

Прогнозите за мачовете на Евро 2020 от повечето анализатори вече са дадени и на нас феновете ни предстои да видим как те ще се сбъднат на терените. Очакват ни мачове, в които се надяваме да видим голове, борба, красиви изпълнения, да блеснат нови звезди, да има обрати и емоции до края на срещите.