Най-големите спортни залози на света

Новините

25-05-2021, 20:47

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Спортните залози винаги са предизвиквали силни страсти. Някои от тях са наистина забележителни и колкото са по-високи, толкова по-голям интерес предизвикват. Хората залагат на всеки възможен спорт и спортист, а изненади като „Божията ръка“ на Марадона, които изцяло преобръщат един мач, само подсилват тръпката.

Кои са най-големите спортни залози и печалби на света за всички времена?

Тайгър Уудс

Тайгър Уудс е най-добрият голфър за всички времена, а Джеймс Адучи залага 85 000 долара на него, че ще спечели Мастърс 2019 при коефициент 14/1. Така късметлията печели 1,2 милиона долара, при това е първото му залагане на спорт изобщо.

15-крачен NFL парлей

Националната футболна лига в САЩ позволява често добри изплащания и изкушава мнозина. Така един ден неопитната Тайла Поля рискува с 15-крачен парлей в NFL, който и донесе печалба от 20 000/1 и прибира 105 000 долара със залог от 5 долара. Това е едва нейният втори опит в спортните залози, а парлеят и включва залог на 9 фаворита, 5 аутсайдера и 1 над/под.

Бъдещето на “Лестър Сити” във Висшата лига

Лестър Сити, спечелил Висшата лига през 2015 година, бележи една от най-драматичните победи в спортната история. Преди началото на сезона отборът бешеаутсайдер с коефициент от 5000/1. Дори при тези неблагоприятни обстоятелства обаче се намери фен, който направи залог от  100 паунда и си тръгна с 200 000 паунда печалба. Залогът не само е луд, но и фактът, че “Лестър Сити” успя да победи някои от най-големите отбори в Англия и да подсигури бъдещето си във Висшата лига, влезе в аналите на футболната история.

Фил Микелсън – “Балтимор Рейвънс“

Фил Микелсън е известен от света като един от най-добрите голфъри на всички времена, но също така е известно, че е запален и по залаганията. През сезон 2000/2001 на NFL Микелсън реши да заложи 20 000 долара на “Балтимор Рейвънс”, че ще да спечели Супербоул с коефициент 22/1. “Гарваните” победиха “Ню Йорк Джайънтс” и печалбата донесе на Микелсън 560 000 долара печалба.

Били Уолтърс – “Ню Орлиънс Сейнтс”

Уолтърс се сблъска с някои проблеми със закона през последните години поради търговия с вътрешна информация. Той обаче е известен и като един от най-добрите спортни залагащи в бизнеса. През 2010 година, когато “Ню Орлиънс Сейнтс” трябваше да приеме “Индианаполис Колтс”, Уолтърс заложи цели 3,5 милиона долара на „Светците“. В крайна сметка “Ню Орлиънс” изненада гостите и взе победата с 31-17 в Супербоул. В миналото Уолтърс твърди, че е спечелил между 50 и 60 милиона долара, докато е залагал на спорт в „добра година“. Той беше осъден на 5 години затвор през 2017 година, но поради пандемията на COVID-19 беше пуснат в домашен арест през 2020 година. Не е ясно дали продължава да залага на спорт.

Чарлз Баркли – Супербоул

Чарлз Баркли е широко известен със своите успехи в спорта си, но наред с това залага успешно от години. Баркли говори много за загубите и победите си, но една от най-големите му победи дойде, когато заложи 500 000 долара на “Ню Ингланд Пейтрийтс“, че ще спечелят Супербоул през 2002 година. Те бяха аутсайдери, но това не спрея Баркли и той си тръгна с печалба от 800 000 долара.

Ричард Хопкинс Луис Хамилтън Фючърси

Ричард Хопкинс открива Луис Хамилтън, когато завежда собствения си син на картинг писта през 1998 година. Тогава Хопкинс решава да заложи 200 паунда, че Хамилтън ще спечели Гран При с коефициент 300/1. Хопкинс заложи и че Хамилтън ще стане световен шампион с коефициент 500/1. И двете в крайна сметка се случиха и Луис Хамилтън сега е известен като един от най-великите пилоти на Формула 1 за всички времена. С тези залози Ричард Хопкинс спечели 165 000 паунда.

Късметлиите при спортните залози през годините не са един и двама Може обаче да повишите шансовете си за успех и печалба ако следвате и професионалните съвети за спортни залози в Bwin и в други реномирани букмейкъри, които могат само да ви помогнат.