Приятните изненади в първите четири нива на английския футбол?

Спорт

21-05-2021, 12:00

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Една от положителните черти на английския футбол е, че в него често има изненади и не случайно всяка година може да се наблюдават дори аматьорски отбори, които достигат доста напред в турнирите за ФА къп и Купата на Лигата. Всяко от нивата в Англия тази година си има своята приятна изненада и тук ще разгледаме кои са отборите, успели да направят неочаквано силен сезон във всяка от първите четири групи на английския футбол.

Висша лига

Няма съмнение, че във Висшата лига голямата изненада се казва Уест Хям, които до последно се задържаха в битката за евроквотите, като все още имат шансове да влязат дори в зона Шампионска лига, изпреварвайки някои от именити съперници. Най-доброто постижение в историята на клуба е достигането до пето място, преди повече от 20 години и нищо чудно то да бъде изравнено, а дори и подобрено. Напоследък тима записа няколко загуби, но пък на теория им остават сравнително лесни мачове до края на сезона

Чемпиъншип

Като приятна изненада в Чемпиъншип може да бъде определен отборът на Барнзли, който през последното десетилетие се луташе между Първа лига и Чемпиъншип, но този път успя да достигне до челната шестица и ще играе плейофи за влизане във Висшата лига, което би било огромен успех. Все още обаче предстоят финалните крачки, които се очертава да бъдат доста трудни.

Първа лига

С неочаквано силни изяви в първа лига на английския футбол се отличи отборът на Линкълн Сити, които продължават да изкачват нива и да пишат своята клубна история. Тимът никога не е достигал до Чемпиъншип, но сега има възможност да го направи, тъй като през настоящия сезон завърши на пето място в крайното класиране, което означава, че ще играят плейофи за изкачване в горната група. На пътя им обаче са опитните Съндърланд и е спорно да се каже дали приказката за Линкълн ще продължи.

Втора лига

Кембридж Юнайтед може да бъде определен като отборът изненада във втора лига, тъй като въпреки трудностите, които срещна тимът успя да се пребори за второто място в крайното подреждане, а то им носи директна промоция в първа лига. Последно там те играха преди точно 30 години, така че то е едно наистина дълго чакане на феновете на клуба, които трябваше да понесат цели 14 загуби, но въпреки това, имаха поводи за празнуване след последния си двубой за сезона.

Английският футбол е един от най-предпочитаните за залози, а това вероятно се дължи и на изненадите. Общоприето е, че там често на теория по-класният състав не успява да стигне до успеха, а тези изненади понякога носят добри печалби на осмелилите се да ги потърсят. PalmsBet е един от родните букмейкъри, който обръща специално внимание на английските мачове, като при регистрация в Palms Bet бихте могли както да залагате на тях, а също и да се възползвате от някои промоционални оферти, които често са обвързани с дербитата на Острова.