Дербито на Торино приковава вниманието при завръщането на Серия А

Новините

30-03-2021, 14:50

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Първата международна пауза за 2021 година в края на март остави феновете на Серия А без футбол за две седмици, но италианският шампионат се завръща в началото на април. Тази събота ще се изиграят всичките десет мача от 29-ия кръг на Серия А, като акцентът пада върху дербито на Торино. Ювентус гостува на градския си съперник с единствената мисъл да спечели трите точки, но „биковете“  са в затруднено положение и също имат нужда от победа. След като не успя да достигне до 1/4-финалите в Шампионска лига, тимът на Ювентус се надява да се пребори за титлата в Италия, но това изглежда малко вероятно на този етап.

Воденият от Андреа Пирло отбор се провали звучно в последния си мач в първенството, когато загуби с 0:1 от Беневенто у дома на 21-ви март. „Старата госпожа“ създаде много положения за гол, но Роналдо и компания не успяха да реализират и Юве остана с празни ръце. Надеждите за титлата също се изпариха, като разликата до върха е вече 10 точки. Но този уикенд ситуацията може да се промени, тъй като лидерът Интер има трудно гостуване на Болоня. Ювентус е длъжен да спечели градското дерби срещу Торино, за да остане близо до „нерадзурите“ и да продължи да се бори за поредна титла в Италия.

Отборът на Торино със сигурност ще се противопостави на Ювентус, както го е правил в почти всеки мач в последните години. „Биковете“ обаче имат четири поражения в последните пет срещу със „старата госпожа“, като само веднъж загубиха с повече от гол разлика. Първият мач между двата отбора през този сезон предложи страхотен обрат на Ювентус, след като шампионите изоставаха на почивката. С попадения след 77-ата минута на Уестън Маккени и Лео Бонучи обаче „бианконерите“ стигнаха до успеха през месец декември миналата година. Торино влиза в предстоящия двубой в колеблива форма с две победи и три загуби в последните пет срещи. Букмейкърите дават сериозно предимство на Ювентус в този мач и сякаш ще бъде изненада, ако възпитаниците на Андреа Пирло не спечелят трите точки.

Както вече казахме, целият 29-ти кръг на Серия А ще се проведе в събота. Кръгът ще завърши с двубоя на лидера Интер срещу Болоня на „Стадио Ренато Дал’Ара“ от 21:45 часа. Отборът на Валентин Антов ще се опита да се противопостави на „нерадзурите“, които уверено вървят към спечелването на титлата. Болоня се намира на 11-ото място преди началото на кръга с актив от 34 точки, докато техният съперник има 65 пункта на върха в класирането – с шест повече от втория Милан, като Интер е с мач по-малко. Преди международната пауза, „синьо-черните“ записаха труден успех с 2:1 срещу Торино. Интер спечели последните си три двубоя с гол разлика, така че не бе много убедителен в представянето си. От друга страна, Болоня е в серия от две поредни победи, като спечели в голови шоута срещу Кротоне (3:2) и Сампдория (3:1). Ето защо може да очакваме резултатен двубой на „Стадио Ренато Дал’Ара“ в съботната вечер.

Целият 29-ти кръг на Серия А този уикенд може да проследите в Winbet мобилно приложение, тъй като срещите се предлагат за залагане на живо след тяхното начало. Всяка секунда може да следите какво се случва на терените в Калчото и какви са резултатите. Кръгът стартира от 13:30 часа с двубоя между Милан и Сампдория, който също ще бъде много интересен. Друг от отборите в челото – Аталанта, приема Удинезе от 16:000 часа, докато по същото време Наполи се изправя срещу Кротоне на „Стадио Диего Армандо Марадона“.