На какво да заложим в ¼ финалите от Лига Европа

Новините

29-03-2021, 14:08

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

След като достигна финала на Лига Европа през 2019-та година, нещата не се развиха така добре за Арсенал през миналия сезона. Сегашната надпревара също не върви гладко за „артилеристите“. Те прескочиха първия елиминационен кръг, след огромно треперене и гол на чужд терен срещу гръцкия Олимпиакос. Това бе и малко отмъщение за „топчиите“, след като именно Олимпиакос ги изхвърли от турнира през миналия сезон. Последва тежък сблъсък с Бенфика на 1/8-на финалите от Лига Европа. Арсенал изтегли наглед лесен жребии за следващия кръг и определено ще се надява на ново достигане до финала. Пътят обаче минава през Славия Прага. Чешкият представител вече отстрани два британски клуба (Рейнджърс и Лестър) и има всички шансове да поднесе голямата изненада. Славия достигна до същото ниво през миналата година.

Първите мачове са на 8-ми април и са с начален час 22:00 българско време. За съжаление, някои от двойките ще трябва да играят на неутрален терен, заради различни рестрикции, причинени от глобалната пандемия.

Останалите изтеглени двойки противопоставят тимовете на Виляреал срещу Динамо Загреб, Аякс срещу Рома и Манчестър Юнайтед срещу Гренада. Английският гранд отстрани Милан в предходната фаза и има сериозни амбиции да завоюва трофея в края на сезона. „Червените дяволи“ бяха изхвърлени от Лестър във ФА Къп в последния си мач преди паузата и Лига Европа остава единствения им шанс за трофей. „Червените“ взеха купата през 2017-та, когато Жозе Моуриньо бе начело на тима. Португалецът дори определи онзи трофей, като „най-важния в неговата кариера“.

Финалът на Лига Европа 2021-а ще се проведе на 26-ти май, на градския стадион в полския град Гданск.

Най-добрата прогноза за ¼ финалната фаза

Ако трябва да изберем перфектната прогноза в тази фаза на турнира, това ще бъде „Виляреал да отстрани Динамо Загреб“. Коефициентът варира около 1.40 и въпреки, че не е особено голям, ние виждаме огромна стойност и в следващите редове ще се опитаме да се обосновем.

Виляреал е в серия от 4 поредни победи, но ще трябва да се справи с коравия отбор на Гренада в месното първенство, само пет дни преди първия сблъсък с Динамо Загреб. Испанския клуб допусна едва две попадения в тази своя печеливша серия, а две или повече попадения във вратата на Асенхо отбеляза единство Сиваспорт, в груповата фаза на турнира. При това, „жълтата подводница“ взе убедителна победа с 5:3.

Жерард Морено е мотора на отбора, след като се разписа цели 20 пъти през този сезон. Нападателят е в добра момента форма и заби двата гола при победата с 2:0 над Динамо Киев в реванша от 1/8-тина финалната фаза. След това, той вкара и още веднъж и в Ла лига, а тимът му записа важна победа с 2:1 над Кадис.

Ние считаме, че Виляреал показа много повече класа и с лекота успя да премине през коравия тим на Динамо Киев. Украинците не са по-слаби от Динамо Загреб и не виждаме как хърватите могат да поднесат изненада тук. Динамо постигна престижна победа с 3:0 над Тотнъм в предния кръг, след като хеттрик на Орсич изхвърли отбора на Моуриньо от Лига Европа. Едва ли тимът има сили за още една супер изненада, а и няма как да бъде подценен от Виляреал.