Избират нов кмет на село Въглен, трима са кандидатите

Мисия Варна

25-02-2016, 14:13

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Частичните избори ще се проведат на 13 март

Нов кмет ще избират жителите на село Въглен в община Аксаково. Причината е, че избраният на местните избори през 2015 г. кандидат на Реформаторския блок Тодор Банчев се е отказал от поста поради здравословни причини. Частичният вот е насрочен за 13 март 2016 г., а претендентите за кмет на Въглен са трима, става ясно от публикуваните решение в страницата на Общинската избирателна комисия в Аксаково.

В кметската битка ще се включат Георги Господинов, който е кандидат на ГЕРБ, Росица Великова – на Социалдемократическата партия и Йордан Мирчев – на БСП. Съгласно жребия кандидатът на СДП ще е с № 1 в бюлетина, на ГЕРБ – с № 2 и на БСП – с № 3.

Изграждането на нова детска градина е един от основните приоритети, които кандидатът на ГЕРБ вече заяви. "Този проект е важен, защото в селото живеят около 1300 души, сред които има и много млади хора. С подкрепата на общината идеята може да стане факт чрез програмата за развитие на селските райони", коментира 30-годишният Господинов, който живее в селото и работи в сферата на строителството.

"Като местен човек познавам добре проблемите на селото и имам амбицията да обновим парка, да реконструираме училищния двор и пространството около църквата, да ремонтираме уличната мрежа, включително и пътя за Въглен", заяви още Георги Господинов.

Другите приоритети, които той очертава, са проектиране на канализационна мрежа и физкултурен салон към училището, разширяване на помещението на здравната служба и развитие на читалищната дейност чрез преобразуване на старата сграда на кметството.