Дуетът Бакари - Матиас Курьор стряска Левски

Когато двамата вкарат на "сините", Черно море винаги печели!

Дуетът Бакари - Матиас Курьор стряска Левски. Фактите сочат, че когато двамата вкарват на "сините", Черно море винаги печели.

За първи път Бакари прониза "синята" врата на 30 ноември 2013 година, когато вкара красиво с глава за 2:0 на "Тича". Черно море победи с 2:1. На 6-и декември 2014 година пък Матиас Курьор бе точен от воле след перфектна асистенция от фланга на Мишо Венков за крайното 1:0, отново на "Тича". Това всъщност е последната победа на "моряците" срещу гранда от София в "А" група.

Безспорно обаче най- значимите голове на двамата чужденци са на 30 май 2015 година, когато варненци тръшнаха "сините" с 2:1 след продължения в епичен финал за купата в Бургас и вдигнаха трофея за първи път. Черно море игра с човек по-малко в 28-ата минута и губеше с 0:1, но в последните секунди влезлия като резерва Бакари изравни и докара нещата до продължения. Минута преди края на второто продължение Матиас Курьор постави точка на спора. Националът на Мартиника премина като на парад през няколко защитници и завърши фамозния си рейд впечатляващ удар за 2:1.