5 млн. за неотложни ремонти на съоръжения на Аспарухов мост

Дейностите, които се финансират са първи етап от основния ремонт

За реализиране на неотложни ремонти по част от съоръженията на Аспарухов мост се предоставят 5 млн. лв. на Агенция "Пътна инфраструктура", реши правителството. Дейностите, които се финансират, обхващат реализирането на първи етап от обект "Основен ремонт и реконструкция на Аспарухов мост, Варна – естакадна част заедно с удължението, жп надлези и пътни възли към него".

На заседанието на министерски съвет бе взето решение са отпускане на допълнителни средства за ремонтни дейности в общини.

Бяха одобрени допълнителни разходи и трансфери в размер до 42 258 000 лв. за 2016 г.Одобрените допълнителни разходи по бюджета на Министерския съвет за 2016 г., в размер до 35 млн. лв., са за изграждането на временното възпрепятстващо съоръжение по българо-турската граница от областните администрации Бургас, Хасково и Ямбол. Осигуряването на средствата за продължаване на инженерното съоръжение е от изключително значение за противодействие на непрекъснато нарастващия през последните години миграционен натиск по българо-турската граница и цели опазване на държавната граница, която е и външна за Европейския съюз, и овладяване на бежанската вълна.С постановлението се предоставят и целеви средства по бюджетите на общини.По бюджета на община Кула са разчетени 258 хил. лева за частичен ремонт и преустройство на дом за стари хора в града. За доизграждане на източноправославен християнски храм "Свети дух" и за рехабилитация на улици в Монтана се предоставят 1 млн. лева. По бюджета на община Видин се предлага да се разпределят 1 000 хил. лева, предназначени за рехабилитация на общински улици и пътища от четвъртокласната пътна мрежа.Предоставените средства по бюджетите на изброените общини са за сметка на преструктуриране на разходи по централния бюджет.