Дариха конфискувано пилешко месо на социалния патронаж

Животът

24-02-2016, 13:22

Снимка:

© Pixabay

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Нелегална транжорна за пилешко затвориха във Варна

Месото бе иззето от нелегална транжорна

Областната дирекция по безопасност на храните дари 240 килограма конфискувано пилешко месо, годно за употреба и в срок на годност, на социалния патронаж, който обслужва общо 470 души в районите "Владислав Варненчик" и "Младост".

Месото бе иззето от транжорна, която бе затворена от агенцията поради липса на регистрация по смисъла на Закона за храните. При инспекцията на контролмните органи са констатирани над 3 тона храни и суровини без етикети и документи за произход, в това число 150 килограма овкусени пилешки крила, над 215 килограма овкусено и замразено пилешко месо за дюнер, 2280 килограма замразени пилешки заготовки и разфасовки. Храните са били опаковани в пластмасови бидони, кофи, касетки и кашони.

В момента на проверката в обекта са доставени над 1 тон годни за консумация охладени пилета от регламентиран доставчик, които са етикетирани и придружени с търговски документи. Инициативата за даряването на годното месо е по идея на директора на Областната дирекция по безопасност на храните д-р Златина Димова и кмета на район "Владислав Варненчик" Николай Костадинов.