Владо Мирчев на проби в латвийския Йелгава

Спорт

23-02-2016, 11:22

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Любимецът на феновете на ФК Спартак Марин Русев-Мъню е с дискова херния

Варненският нападател Владислав Мирчев е на проби в латвийския Йелгава. "Доколкото разбрах, е заминал с тях на лагер в Кипър и до дни ще е ясно дали ще подпише договор. Дано има късмет да го направи. Ако не стане, ще играе за нас напролет“, заяви за petel.bg.

наставникът на ФК Спартак Димитър Пантев. Йелгава, който елиминира Литекс в Лига Европа през лятото на 2015 година, завърши четвърти в първенството на Латвия през миналата година. Отборът остана на 2 точки от Европа.

Пантев разкри още, че любимецът на феновете на ФК Спартак Марин Русев-Мъню е с дискова херния и ще пропусне голяма част от пролетния полусезон. Както е известно, Мъню донесе първата победа в историята на учредения през миналата година ФК Спартак. Нападателят бе точен с глава в 96-ата минута за крайното 2:1 над Ботев (Брестак) в първия мач на отбора.

Освен Мъню треньорът Митко Пантев няма да използва дълго още двама – Стойчо Попчев и Пламен Цветков. "Те също са трайно контузени. Стойчо има проблем с кръста, а Пламен – с хронични болки. На този етап не е ясно кога Попчев, Цветков и Русев ще са готови за игра", каза Пантев.

Без тримата Пантев разполага с група от 18 здрави футболисти за втория дял в "А" окръжна група. Сред тях са и двама вратари. Новите са Павел Маринов, Ивайло Русев, Вилиян Денчев, Георги Донков и Ненад Ранчич.