67 години от основаването си отбеляза Академик Варна

Спорт

21-02-2016, 14:14

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

ФК Академик Варна – Рожден ден и среща на поколенията

Отборът бе възстановен през лятото на 2015 г., като през този сезон участва в Б областна група

67 години от основаването на Академик Варна бе отбелязана със среща на поколенията. На нея присъстваха последните футболисти от състава през 50-те години на ХХ век, които живеят във Варна, както и сегашния отбор на възстановения клуб. Председателят на клуба Димитър Алексиев покани ветераните първо на контролния мач на Академик с Провадия, а след това – на кафе, в бар "Шампиони' на стадион "Спартак".

На срещата дойдоха Христо Вълканов, Димитър Видинлиев и Васил Каракашев, както и техният приятел и съвипускник от Университета – Димчо Карачобанов. По здравословни причини не успяха да присъстват Анастас Конаков и Тодор Борисов – Тотко, а Милчо Георгиев – Миньока бе възпрепятстван в последния момент. На срещата присъства и футболният историк и статистик Иван Карабаджаков, който донесе стари снимки на Академик от 50-те години, станали повод за приятни спомени и разговори.

Още в началото, ветераните на Академик се заинтересуваха каква е причината да се възстанови клуба. А председателят Димитър Алексиев отговори: "Имало е отбор Академик! Освен това, Варна е студентски град – с 5 университета и за това отново има нужда от академичен отбор!".

Академик бе възстановен през лятото на 2015 г., като през този сезон участва в Б областна група.