Тригодишна условна присъда за тотоизмамниците от Варна

Подсъдимите са се споразумели с прокуратурата

Тригодишна условна присъда с четири години изпитателен срок получиха варненците Продан Маринов и Николай Маринов, които преди две години за кратко успяха да заблудят електронната система на тотализатора, че са спечелили над 5 млн. лв. За това съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Присъдата е наложена, след като подсъдимите са се признали за виновни и са се споразумели с прокуратурата.

Случаят е от 2014 г., когато Николай Маринов пробил от компютъра си софтуера на тотализатора. 19-годишното тогава момче е нанесло печелившите числа от играта 6 от 49 върху електронния фиш в системата. След това братовчед му Продан Маринов, също на 19 години, представил печелившия фиш в един от тото пунктовете в град Варна. Те регистрирали участието си чрез системата за онлайн залагания в тотото само секунди след като са изтеглени числата от тиража на тотализатора.

После проникнали в сървъра за залагания и върнали часовника с час назад, за да е валиден фишът им. Системата обаче отразила манипулацията. Срещу двамата братовчеди бе повдигнато обвинени за "измама в особено големи размери, представляваща особено тежък случай". След като прекараха два месеца в ареста, Софийският апелтивен съд ги пусна под парична гаранция от 2000 лева.