Кристиан Димитров: Работим върху 10-12 годишна стратегия за спорта в Община Варна

Спорт

18-02-2016, 14:14

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

Още по Темата:

Тина Манолова е спортист №1 на Варна за януари

Варна е неформална столица на бойните спортове

Новият директор на дирекция "Спорт" към Община Варна Кристиян Димитров връчи наградите и призовете на победителите в анкетата "Спортист на Варна за месец януари". Димитров коментира и някои стратегии, върху които Общината работи и сподели, че се задвижват нещата по създаването на няколко директории за спортовете в града.

"Знаете, че Варна е неформална столица на бойните спортове, така че при нас - в Община Варна няма деление дали са Олимпийски или не. Бойните спортове са едни от приоритетните, така че ги подпомагаме", каза Кристиан Димитров.

"Имаме много мероприятия, които ще правим. Календара е много наситен. Дори и в момента работим върху 10-12 годишна стратегия за спорта в Община Варна. В момента това разработваме, събираме и анализираме информация за бази и за спортове, така че ще гледаме да създадем няколко директории, като първата ще бъде спортове, които са имиджови за страната, от национално значение. Втората ще бъдат спортове, които са регионални, които ще включват бойните спортове, а третите спортове ще бъдат социални. Четвъртите ще са развиващи се спортове, така че финансиране ще има, отборите ще бъдат подпомогнати. Един от развиващите спортове е тенисът, така че сме включили няколко турнира, които ще се проведат в Община Варна с добър награден фонд", разясни директорът на дирекция "Спорт" към Община Варна Кристиан Димитров.