Започва изграждане на още 1200 метра канализация във "Виница"

Мисия Варна

17-02-2016, 14:51

Снимка:

live.varna

Автор:

VarnaUtre.bg

Всичко от Автора

В събота и неделя заради ремонтните дейности временно ще бъде затворен за движение бул. "Цар Борис III"

Първа копка за изграждане на битова канализация "Виница север" бе направена днес. Инвестицията е в размер на 474 000 лв., осигурени от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС), и предвижда изграждане на седем канализационни клона или общо 1200 м.

"Продължаваме решаването на въпроса с осигуряване на канализация във "Виница". Нека припомня, че м. г. ,отново със средства от ПУДООС, завършихме други седем отклонения. Виждате, че стъпка по стъпка, въпросът с канализацията в квартала върви към своето разрешаване", каза кметът Иван Портних.

Той посочи още, че продължава работа и по друг критичен инфраструктурен проблем – бул. "Цар Борис III", който бе напълно амортизиран. "До момента сме подменили изцяло канализацията с всички отклонения към къщите. Приключва изграждането на тротоарите и велоалеята, другата седмица започва полагането на асфалт", каза още Иван Портних.

В събота и неделя заради ремонтните дейности временно ще бъде затворен за движение бул. "Цар Борис III" - в отсечката от ул. "Константин Павлов" до "Св. Параскева", съобщиха от дирекция "Инженерна инфраструктура и благоустрояване".Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)