Общината с награда за Стара Варна

Туризъм

15-02-2016, 18:17

Снимка:

live.varna.bg

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Идеята за ретро визията и съвремието е била реализирана от екипите на дирекциите "Туризъм" и "Култура и духовно развитие"

Община Варна бе отличена с награда за най-активно и атрактивно представяне на българска туристическа дестинация. Това стана по време на международното изложение ВАКАНЦИЯ &СПА ЕКСПО‘2016, което се проведе от 11-ти до 13-ти февруари в София, съобщи Ирина Угринска, главен експерт в дирекция "Туризъм".

Варненският щанд тематично е представил две епохи - миналото - с първите стъпки от развитието на Варна като морски курорт, и днешна Варна, променена и атрактивна дестинация за морски ваканционен туризъм . Идеята за ретро визията и съвремието е била реализирана от екипите на дирекциите "Туризъм" и "Култура и духовно развитие", както и от Регионална библиотека "Пенчо Славейков", откъдето са осигурени архивни снимки от началото на XX в. 

"Осъществяването на проекта нямаше да бъде пълноценно без подкрепата на Георги Стоев и фотографско студио "Итиа", откъдето безмъзмездно ни бе предоставено оборудване за снимки на фона на Стара Варна. Автентичните костюми от онова време допълваха невероятната атмосфера, затова не бе изненада огромния интерес към щанда на Варна - безплатни ретро снимки за спомен си направиха над 500 посетители", каза Угринска.