Учредител на Варна 2017 иска да оглави студентската организация

Животът

04-02-2016, 15:02

Снимка:

НПСС

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Трима са претендентите за поста

Яна Вангелова от университета "Проф. д-р Асен Златаров" в Бургас е един от кандидатите за председател на Националното представителство на студентските съвети. Изборът ще се състои на общо събрание тази събота в Стара Загора, като освен Вангелова има още двама претенденти за поста – Момчил Петков от Техническия университет в София и Ивайло Здравков от Националната спортна академия.

Яна Вангелова е позната в студентските среди като човек с опит в организацията, притежаваща познания и воля да бъде лидер. Тя е докторант по специалност „Организация и управление на производството" и магистър по „Управление на европейски проекти", владее свободно гръцки и английски език. Тя е сред учредителите на Сдружение "Варна - Европейска младежка столица 2017". Представител е на обществени и консултативни съвети към държавни институции в страната и експерт по проблемите на образованието и младежта.

Един от основните моменти, залегнал в плана за развитие на НПСС и платформата на Яна Вангелова е: разрастване на отраслите на Национален център за изследване на образованието и младежта (НЦИОМ) към НПСС.

Момчил Петков, студент в магистърска програма "Компютърно и софтуерно инженерство". От платформата му става ясно, че Момчил е на 23 години, от Плевен, и представя себе си като амбициозен и креативен човек. Сред приоритетите му се открояват чуждестранните обмени на студенти, проблеми с материалната база на общежитията и кандидатстването по проекти. Момчил е от близо година в организацията и до момента не е заемал позиция в нейното ръководство.

Ивайло Здравков е на 40 години, студент специалност "Голф" в Треньорски факултет на НСА и член на редица сдружения, учредител на "Асоциация за развитие на българския спорт" /АРБС/, където е координатор "Дарения и донорски програми", собственик е на фирма за мебели. Платформата на Здравков се отличава с целенасочени политики за международни контакти, партньорства и провеждане на проекти.