Оглеждат пристанището за Tall Ships 2016

Спорт

02-02-2016, 16:29

Снимка:

varnautre.bg / архив

Автор:

ВарнаУтре

Всичко от Автора

За период от шест години Варна ще бъде домакин за трети път на регатата

В края на април представители на Sail Training International (STI) ще пристигнат в морската столица, за да огледат пристанище Варна за предстоящото домакинство на регатата Black Sea Tall Ships. Това е станало ясно по време на годишната конференция на организацията в Кавбек, Канада. В нея участваха кап. Тома Томов - председател на организационния комитет за провеждането на регатата у нас, и Кристиана Генчева - главен експерт в дирекция "Спорт" на Община Варна.

В конференцията са участвали повече от 420 експерти от цял свят. Били са обсъдени въпроси, свързани с безопасността на практикантите, с избора на градове домакини за предстоящите регати до 2020 г. и включването на повече кораби в събитията.

"В пленарния доклад на председателя на STI бе отбелязано, че този вид обучение на младежите добива все по-голяма популярност по света, затова организаторите планират бъдещи регати във водите на Северно и Балтийско море, Атлантическия океан с посещение в САЩ и Канада, Средиземно и Черно море, Далечния изток - Китай и Япония, както и в Австралия и Нова Зеландия", съобщи Кристиана Генчева.

Специално внимание е било отделено на факта, че за период от шест години Варна ще бъде домакин за трети път на регатата Black Sea Tall Ships. Ръководството на STI е провело среща с представители на пристанищата, които ще бъдат домакини на събитието. Обявени са били имената на председателя на регатата - Робин Снуук Хургрьоне, и на главните съдии - Пол Бишоп и Майк Боулс.