Таксиджии пак огласиха булеварда пред общината (видео)

Животът

01-02-2016, 16:29

Снимка:

Varnautre.bg

Автор:

Милена Стефанова

Всичко от Автора

Още по Темата:

Таксиметрови шофьори бият заради дъмпинг

Таксиметрови водачи обсадиха и общината

Настояват минималният праг да стане отново 0,79 лева за километър

Таксиметрови водачи от различни компании огласиха и днес бул. "Мария Луиза" пред Община Варна в знак на протест. Таксиджиите недоволстват от намалените цени на превозите от някои от компаниите в града. Те настояват решението за намаляване на минималния праг, взето от местния парламент миналата година, да бъде преразгледано. Според недоволните водачи трябва да бъде възстановено старото положение и прагът да стане отново 0,79 лева.

Това е пореден протест на таксиметровите водачи, които след като компанията "Хипо такси" намали цените, окупираха офиса й до музея "Владислав Варненчик" и потърсиха сметка от ръководството, като се стигна и до физическа саморазправа.

Именно поради ескалиралото напрежение три от таксиметровите фирми се разграничиха от протеста и заявиха, че всеки може да работи на цените, на които реши. Междувременно тарифите намалиха две от въпросните три компании, а очакванията са тази стъпка да предприемат и други. От "Хипо такси" пък излязоха с обръщение, в което настояха да бъдат оставени да работят на спокойствие.