Взрив пред аптека на Марешки

Крими

29-01-2016, 08:22

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

Не вярва инцидентът да е свързан и с бизнеса му с горива, защото в такъв случай трябвало да взривят бензиностанция, не аптека

Самоделно взривно устройство е избухнало пред аптека на бизнесмена Веселин Марешки в Бургас тази нощ, съобщи бТВ, позовавайки се на МВР. Инцидентът е станал около 3,20 ч. в комплекс "Славейков". Към момента няма данни за пострадали.

Нанесени са материални щети – повредена е вратата на аптеката, счупени са витрините. Полицията работи по случая.

"Не вярвам в България да са започнали вече да взривяват аптеки, не дай си, Боже, утре – и детски градини". Това заяви бизнесменът Веселин Марешки пред бТВ след като стана ясно, че е имало взрив пред негова аптека в Бургас. Той поясни, че не знае за инцидента и не знае дали става въпрос за негова аптека.

На въпрос дали взрива може да е свързан с бизнеса му, той отговори: "Надявам се, че не е насочено срещу нас и не виждам причина да е. Ние сме от 25 години в този бранш, в него няма престъпници, поне се надявам".

Той каза, че не вярва инцидентът да е свързан и с бизнеса му с горива, защото в такъв случай трябвало да взривят бензиностанция, не аптека. Марешки припомни, че преди години е имало взрив пред поликлиника, където има негов обект, но така и не е станало ясно дали той е бил целта, защото на мястото има много други обекти.