Екшън с полицейско преследване завърши с година и половина затвор

Крими

26-01-2016, 16:26

Снимка:

© Varnautre.bg / Архив

Автор:

Varnautre.bg

Всичко от Автора

25-годишен не спрял за полицейска проверка, ударил униформен, след което последвала гонка

Осъдителна присъда постанови Районния съд по отношение на 25-годишен младеж за причиняване на телесна повреда на полицай, при изпълнение на службата му. Д. Маринов е осъден на 1 година и 6 месеца лишаване от свобода, които да търпи при строг режим в затвор.

Той бе признат за виновен, че през нощта на 15 ноември 2014 г. е причинил лека телесна повреда на полицейски орган, при изпълнение на службата му по осъществяване на контролна дейност – провеждане на специализирана полицейска операция за алкохол.

Във въпросната вечер на бул. "Цар Освободител", под сградата на ВиК, младежът не спрял управлявания от него автомобил на подаден със стоп-палка сигнал от униформен служител. Мариновне само не спрял, а ускорил движението си и ударил в ръката полицая.

Впоследствие, след преследване, в района на Гранд мол подсъдимият бил принудително спрян и задържан. В резултат на неизпълненото разпореждане и удар от лекия автомобил на подсъдимия, полицейският служител получил травматичен оток и контузия в ставите на пръсти на ръката.

25-годишнияр младеж има предходна съдимост. Той бе осъден да заплати на пострадалия обезщетение за претърпените неимуществени вреди в размер на 1500 лева и законната лихва към тях. Съдът потвърди взетата по отношение на подсъдимия мярка за неотклонение "подписка".

Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция.